3 evőkanál növényi olaj
½ kg filézett csirkemell
Só és bors
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál őrölt, szárított fokhagyma
1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
1 fej felaprított vöröshagyma
2 fej reszelt fokhagyma
20 dkg morzsolt kukorica (lehet fagyasztott is)
5 db csípős zöldpaprika felaprítva
4 db piros paprika felaprítva
1 konzerv párolt paradicsom
1/2 teáskanál liszt
16 kukoricatortilla lap
1 1/2 enchilada konzervmártás
20 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt Cheddar sajt
Köret: kockára vágott párolt zöldségek (főként vörösbab), rizs, fokhagymás tejföl
A csirkemellet felhevített olajon egy serpenyőben hirtelen süsd meg. Fűszerezd sóval és borssal. Csak akkor fordítsd meg, ha megbarnult (vagy már rózsaszín) az egyik oldala és a forgatás előtt szórj rá a fokhagymaport, a köményt és mexikói fűszerkeveréket. Ha kész tedd egy tálba, hogy kihűljön.
Abba az olajban, amiben a csirkét sütötted dobd belel a felaprított vöröshagymát. Miután üvegesre sült dobd hozzá a kukoricát és a csípős paprikákat. Forgasd át jól, hagyd hogy kicsit megfonnyadjon, majd öntsd rá a paradicsomot.
Tépkedd szét csíkokra a kihűlt csirkemellet, majd add hozzá a zöldséges paradicsomos keverékhez. Ha jól elkeveredett, keverd el benne csomómentesre a lisztet – ettől besűrűsödik.
Jöhet a lapok betöltése! Mielőtt nekilátnál, mikrósütőben 30 másodpercig jól melegítsd fel őket – ezáltal lágyabbak lesznek, és könnyebben tudsz majd velük dolgozni. Vegyél elő egy mély edényt, és kend ki az echilada mártással. A lapokat először kend meg az enchilada mártással, majd tegyél rájuk egy evőkanálnyit a zöldséges-csirkés töltelékkel. Ezután úgy tekerd fel a lapokat, hogy a két végüket előtte felhajtod. Ha végeztél és marad a mártásból, akkor terítsd el a tekercsek tetején, majd szórj rájuk bőségesen a sajtból.
Süsd 15 percen keresztül, 350 ºC-ra előmelegített sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK