Hozzávalók:
40dkg makaróni tészta
15dkg olajos articsóka
1 paprika
4 szelet nyers füstölt sonka
5 paradicsom
15dkg reszelt parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. Távolítsd el a paprika magját, majd vágd kis kockákra.
2. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hideg víz alatt hűtsd le, végül hámozd meg. A paradicsomokat vágd féle, a magokat távolítsd el, kockázd fel a húsát.
3. Serpenyőben olívaolajon öt percig fonnyaszd meg a paprikát, majd add hozzá a paradicsomot, és még tíz percig párold.
4. A tésztát körülbelül nyolc percig főzd bő, lobogó sós vízben.
5. A sonkát vágd vékony csíkokra, csepegtesd le az articsókát.
6. Az articsókát, a sonkát és a paradicsomos szószt keverd a tésztához, és az egészet öntsd egy tűzálló tálba.
7. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és 180°C-on (gázsütő, 5-ös fokozat) süsd harminc percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK