• 100 g sötét csokoládé (70% kakaó)
• 100 gramm vaj
• 2 tojás
• 2 tojássárgája
• 2 evőkanál cukor
• 65 g liszt
• vanília jégkrém
• eper öntet
1. Melegítsd elő a sütőt 180 °С-ra
2. Olvaszd meg, és keverd össze a csokoládét és a vajat egy tálban.
3. Az egész tojást, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálban, elektromos habverővel 6-8 percig habosítsd fel, amíg jó állagú és krémes lesz. Öntsd az olvasztott csokoládét a tojásos keverékre. Add hozzá a lisztet, addig verd habosra az egészet, míg sima állagot nem kapsz.
4. Vajazd és lisztezd ki a formákat, majd oszlasd el a keveréket minden egyes formában.
5. Süsd 8-10 percig a süteményeket 180˚C-on.
6. Vedd ki a süteményeket a sütőből, és tálald. Kínálj mellé vanília fagylaltot és eperöntetet.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK