Az ajándékozási szezon küszöbén a merci – a márka történetében először – extra magas kakaótartalmú étcsokoládé kollekcióval jelentkezik: a merci Extra Dark nem csupán elegáns, stílusos ajándék, de izgalmas ízélmény is, különleges válogatás az étcsokoládé piacon.
A csokoládé minőségét főként a kakaótartalom mennyisége határozza meg: étcsokoládé az, melynek legalább 43%-a kakaó. Minél magasabb a kakaótartalom, annál inkább minőségi termékről beszélünk. Európában a csokoládégyártásban az elmúlt évtizedekben kissé háttérbe szorult az étcsokoládé. A csokoládé népszerűségének korábban sokat ártott az is, hogy a fogyókúrázók és az egészséges életmód szószólói is száműzték a lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható desszertek sorából. A legújabb kutatások azonban bebizonyították, hogy különösen a minőségi étcsokoládé mértékkel történő fogyasztása bizonyos antioxidáns hatású vegyületeknek köszönhetően (polifenolok, flavonolok) számos jótékony hatással bír - szerepet játszhat például az immunrendszer szabályozásában és lassítja az öregedési folyamatokat.
Az elmúlt években Magyarországon is dinamikusan növekedett a minőségi étcsokoládé fogyasztása. Az étcsokoládé életünkben elfoglalt helye a gasztrokultúra fejlődésével párhuzamosan egyre előrébb került. A valódi ízélmény keresése, a csokoládéfogyasztás új dimenzióinak megnyitása egyre népszerűbb, s mára az étcsokoládé fogyasztása igazi divattá, követendő trenddé vált.
Első extra magas kakaótartalmú kollekciójával a merci ebben a hullámban plusz élményt kínál. Az Extra Dark válogatás minden érzékünkre hatással lesz: a nemes ízvilágú 70%-os étcsokoládé mellett találunk benne habos kakaókrémmel és narancsos habos kakaókrémmel töltött étcsokoládét és igen magas, 85%-os kakaótartalmú, karakteres ízjegyeket képviselő étcsokoládét is. A merci Extra Dark kollekció étcsokoládéinak sima, selymes felülete, lágy roppanása, a kakaó tömény illata mind belopják magukat az igényes csokoládékedvelők szívébe. A magas kakaótartalom hangsúlyozására az új merci elegáns feketébe öltözött, a csomagolást a fekete színkódolás jellemzi. Ez a finom és stílusos desszert markáns ízvilágával eleganciát kölcsönöz az ajándékozásnak, megkönnyíti a vásárlási döntést, fogyasztása pedig különleges, exkluzív élményt jelent.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK