Hozzávalók
• 1¼ csésze tejszín
• 1 evőkanál cukor
• 100 g csokoládé (70% kakaó)
• 2 teáskanál zselatinpor
• ⅕ csésze víz;
• 1 teáskanál kakaóporú
Az öntethez:
• 1 ¼ csésze fagyasztott eper
• 4 evőkanál cukor.
Tedd a tejszínt egy serpenyőbe, és óvatosan melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, egészen addig, amíg már majdnem forrni kezd. Közben add hozzá a vizet zselatinhoz, a kakaóport és a cukrot pedig keverd jól össze. Add hozzá cukrozott kakaóport, a zselatint és a csokoládét a serpenyőben lévő tejszínhez, habverővel alaposan verd fel.
Hagyd hűlni 10 percig, majd öntsd a keveréket formákba, és hűtsd le teljesen (kb. 2-3 óra).
Ha kihűlt, tedd a formákat forrásban lévő vízbe, majd fordítsd fel egy tálra őket. Gyümölcsmártással tálald! Az öntethez alaposan keverd össze a cukrot és az epret, majd robotgéppel pépesítsd.
Jó étvágyat kívánunk!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK