300g fagyasztott cukorborsó
2 gerezd fokhagyma
2 gyöngyhagyma
5 zellerlevél
1,5 ek olívaolaj
5dl sovány tej
150g kukoricadara
1 kk durva só
Finom só
1. Felforralunk 5 dl vizet, beletesszük a cukorborsót, a durva sót, és 4 percig főzzük, majd leszűrjük.
2. Megtisztítjuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját, megmossuk a zellerlevelet, és mindkettőt apróra vágjuk.
3. Az apróra vágott fűszereket egy kanál olajon 2 percig sütjük erős lángon, folyamatosan keverve. Hozzáadjuk a tejet és a cukorborsót, felmelegítjük, de nem hagyjuk forrni, majd alaposan összemixeljük. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a kukoricadarát, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, és lefedve, mérsékelt tűzön még 5 percig főzzük.
4. A keveréket három adagra osztjuk. Az egyik adagot 20 cm-es celofánra vagy fóliára tesszük, henger alakúra formázzuk, és jó szorosan becsomagoljuk, felhajtva rá a celofán két szélét. Ugyanígy járunk el a másik két adaggal, majd betesszük keményedni 2 órára a hűtőszekrénybe.
5. Levesszük a celofánt, és a hengereket 2 cm vastag érmékre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, elhelyezzük rajta az érméket, és erős lángon mindkét oldalukat 3 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK