2 vagy 3 fej mogyoróhagyma
1 csokor tárkony
1 pohár száraz fehérbor
8 tojás
1 kis pohár tejszín
50g vaj
Csípős mustár
Só és bors
1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a hagymát, tegyük egy kisebb lábasba néhány összevágott tárkonylevéllel és a fehérborral együtt. Rotyogtassuk, amíg a felére összefő.
2. Ezalatt főzzük lágyra a tojásokat: tegyük őket egy lábas hidegvízbe, melegítsük fel, majd alig gyöngyöző vízben főzzük 4 percig. Hámozzuk meg, és felhasználásig tegyük jó meleg vízbe (kb. 60 ºC).
3. Miután a bor fele elforrt, tegyünk az edénybe 3-4 evőkanál tejszínt, és újra főzzük össze a felére. A tűzről levéve kézi habverővel verjük fel a mártást, közben fokozatosan keverjük hozzá az apróra darabolt vajat és 2 kávéskanál mustárt. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.
4. Melegítsünk elő személyenként egy-egy kis tálkát, az aljára öntsünk a mártásból, mindegyikbe tegyünk két tojást, és vigyázva emeljük le a tetejüket. Tárkonylevéllel díszítsük, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK