½ csésze lágy vaj
¾ csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál vaníliaaroma
1 1/3 csésze liszt
¼ teáskanál só
Porcukor
½ csésze málnalekvár (mag nélkül)
½ csésze színes csokoládédrazsé
1. Egy nagy tálban keverjük a vajat és a cukrot könnyű, habos állagúra, majd keverjük hozzá a tojást, a mandulaaromát és a vaníliát.
2. Egy kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük a cukros vajhoz. Csomagoljuk be a tésztát, és 1-2 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
3. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát (egyszerre csak a felét) 3mm vastagságúra. 7-8 cm-es, ízlés szerinti süteményformával szagassuk ki. (Ha közben túl lágy lesz, tegyük vissza néhány percre a hűtőszekrénybe.)
4. A kiszaggatott darabok felének a közepébe vágjunk 2-2,5cm-es lyukakat. A maradékot gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szagassuk ki. Merev spatula segítségével óvatosan tegyük a süteményeket tepsire. (A tepsiket nem kell kikenni!)
5. Süssük 7-9 percig. Hagyjuk hűlni 2 percig, majd tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A lyukas darabokat szórjuk meg porcukorral.
6. Az ép darabokat kenjük meg csaknem a szélükig 1-1 teáskanál lekvárral, majd tegyük rájuk a lyukas darabokat. A lyukakba tegyünk csokidrazsét. Zsírpapírrétegek között, jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK