500 g szilva
100 g cukor
1 db ánizsmag
100 ml vörösbor
200 g pirítóskenyér
1 teáskanál vaníliás cukor
100 g vaj
60 g porcukor
1 tojássárgája
1 egész tojás
2-3 teáskanál narancshéj
Só
500 g ricotta
1. A szilvát felezd meg és magtalanítsd. Közepes lángon egy fazékban karamellizáld a cukrot. Az ánizsmagot és a vörösbort is add hozzá, amikor nagyjából egyállagú lett, akkor dobd bele a szilvákat, majd forrald fel az egészet.
2. A kenyeret morzsold szét. A vaníliás cukrot a 75 g vajjal és 50 g porcukorral keverd habosra.
3. A tojássárgáját, a tojást és az egyik 100 g pirítós kenyér morzsáját, a narancshéjjal egy csipetnyi sóval keverd jól össze. A ricottát is add hozzá, és keverd jól el benne.
4. Egy széles fazékban 3 l vizet egy kevés sóval forralj fel. Bevizezett kézzel formálj kis golyókat a ricottás krémből és dobd a lobogó forró vízbe. Addig kell főzni, míg a galuskák a víz felszínére nem jönnek.
5. 25 g vajat egy serpenyőben forralj habosra, majd a maradék pirítós kenyér morzsát futtasd meg rajta, nagyjából 1-2 percig.
6. A galuskákat hempergesd meg ebben a morzsában.
7. Tálaláskor tegyél egy kevés szilvamártást a tányér aljára, majd erre helyezd a galuskákat ízlés szerint. Kevés porcukorral is meghintheted.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK