750 ml tej
Só
80 g cukor
200 g rizs
1 tojás
2 narancs
500 ml narancslé
2 evőkanál keményítő
300 g szilva
1. A tejet egy csipetnyi sóval és 30 g cukorral forrald fel, majd add hozzá a rizst és főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és miután langyosra hűlt keverd hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét 40 g cukorral verd kemény habbá.
2. A narancsokat hámozd meg annyira, hogy még a fehér héját és a hártyáját is eltávolítod, majd vágd gerezdekre. 4 evőkanál narancslét 10 g cukorral és az étkezési keményítővel keverj simára. A megmaradó gyümölcslében a szilvát főzd meg. Majd keverd el benne az étkezési keményítős narancslét is.
3. Tálaláskor tegyél pár kanállal a szilvából a desszertes edény aljára, majd halmozz rá a rizsből, végül adj hozzá pár gerezd narancslevet.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK