300 g szilva
100 ml almalé
70 g cukor
1 db ánizsmag
30 g mandula, aprított
2 db tojás
1 mokkás kanál fahéj
70 ml desszertbor
50 grammos mandulás ropogós
1. Mosd meg a szilvát, vágd félbe és magozd ki. Az almalét 40 g cukorral és a csillagánizzsal egy fazékban kezd el melegíteni, majd közben dobd bele a szilvát is. Hagy 7-8 percig párolódni a lében, fedő alatt. Majd tedd félre hűlni.
2. Közben a mandulát egy serpenyőben pirítsd meg.
3. A tojássárgáját 30 g cukorral és a fahéjjal keverd habosra kézi robotgéppel, majd szép lassan dolgozd hozzá a desszertbort is.
4. A szilvát szedd kis tálakra, öntsd rá a tetejére a habot, szórd meg a pirított mandulával és tálald mellé a mandulás ropogóst.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK