.
Hozzávalók 2 adaghoz
2 pár debreceni
6 db lasagne tésztalap
30 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 ek paradicsompüré
4 ek víz
4 púpozott ek tejföl
1 tk dijoni mustár
30 dkg sajt
kakukkfű (ízlés szerint)
só
őrölt bors
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A debrecenit, a gombát és a paradicsomot vágjuk apró darabokra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és folyamatosan kevergetve süssük néhány percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk bele a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk tovább néhány percig. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatos kevergetés mellett addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Kanalazzunk rá a szószból, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön, végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK