.
Hozzávalók
- 8-10 szelet sertés karaj (vagy tarja)
- 4 db nagyobb vöröshagyma
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl zöldség alaplé
Elkészítés
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalát süssük szép pirosra. Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg karamellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.
A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét. A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldség alaplével, alaposan keverjük össze, végül óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK