Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Egyszerű, de nagyszerű egytálételek gyorsan

Szerző:
Szabó Anna
Rendkívül egyszerűen összeállítható, ám nagyon finom egytálételeket hoztunk, kedvcsinálónak. Ha nincs kedved többfogásos ebédet készíteni, vagy sokáig pepecselni a konyhában, akkor az alábbi receptek igencsak tetszeni fognak.

.

 

 

Tepsis krumpli gazdagon

Hozzávalók

1 kg krumpli
4 pár virsli (jó minőségű)
20 dkg füstölt kolbász
4 db tojás
10 dkg sajt

szerecsendió
majoranna
kakukkfű
étolaj

Elkészítés

A krumplit, a füstölt kolbászt, és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le, és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel. Egy tepsibe öntsünk néhány evőkanál olajat, terítsük rá a felszeletel krumpli felét, majd sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután tegyük rá megmaradt krumplit, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval. A felszeletelt kolbászt és a virslit tegyük rá a krumplira, majd fóliázzuk le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 perc alatt puhára. Vegyük le a fóliát, majd csorgassuk a virsli, és a krumpli közé a felvert tojást, végül pedig szórjuk rá a reszelt sajtot. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, majd addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerinti salátát, vagy uborkát kínálhatunk hozzá.

 

Forrás: Gizi receptjei

konyhafortélyok gasztro
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL