Salátát olyan jó csinálni, mert olyan egyszerű. Nem kell aggódni, hogy odaég-e, mindent pontosan kimértünk-e, ha minden friss benne, nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
• 2 evőkanál barna cukor
• 2 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál méz
• 1 evőkanál fehér borecet
• 1 teáskanál citromlé
• 1 csomag salátakeverék
• 1 avokádó – meghámozva, kimagozva, szeletekre vágva
• 10 szép nagy eper, fölszeletelve
• 1 marék pekándió - fölvagdosva
Elkészítés:
1. Tegyük az olajat, a citromlevet, ecetet és mézet egy tálba, és habverővel jól keverjük össze
2. A vegyes salátalevelek egy nagy tálba kerülnek, szórjuk meg az eper és az avokádódarabkákkal
3. Még egyszer keverjük át a dresszinget, és spricceljük a salátára
4. Szórjuk a pekándiót a tetejére, és tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK