800 g eper
2 narancs finomra reszelt héja
1 citrom finomra reszelt héja
1 ek száraz fehér bor
1 dl víz
1 ek fruktóz
2 csillagánizs
Tápérték adagonként:
54 kcal
Szénhidrát: 12 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 80 mg
A citrom és a narancs héját 30 másodpercre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A fehérbort és a vizet a fruktózzal folyamatosan keverve, lassan felmelegítjük, míg a fruktóz teljesen el nem olvad. Beletesszük a narancs- és citromhéjat, felforraljuk, és kis lángon 6-8 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Hideg folyó vízben megmossuk az epret, megszárítjuk, leszedjük a szárát, és kockákra vágjuk.
Összekeverjük az illatos sziruppal. Tálalási betesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK