Hozzávalók:
A tésztához:
3db tojás
8dkg cukor
8dkg liszt
3 evőkanál víz
A töltéshez:
2,5dl tejszín
1cs vaníliás cukor
habfixáló
8-10 db eper
A díszítéshez:
12dkg csokoládé
Elkészítése:
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a fele liszttel, és a vízzel pépesre keverjük. A pépet óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, majd a maradék lisztet is hozzáadjuk.
2. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk, 170°C-on aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megolvasztott csokoládéban a gömbölyű oldalát kimártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a habfixálót. A habot nyomózsákba töltjük.
4. Az epreket felszeleteljük, a tejszínhabbal a 2 félgömböt összetöltjük, majd az oldalát eperszeletekkel díszítjük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsa
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK