400g liszt
50g polenta
11ek cukor
Só
4tk sütőpor
150g hideg vaj
1 tojás
150ml tej
1kg eper
1-2ek citromlé
500ml tejszín
1. A lisztet a polentával, az 5 evőkanál cukorral, 1 csipet sóval és sütőporral jól keverj össze. A hideg vajat reszelt apró darabokra. Add a lisztes keverékedhez és az ujjaiddal jól dörzsöld össze gyorsan – azért kell sietned, mert akkor lesz jó a tésztád, ha ebben a fázisban morzsás marad. A tojást 1 evőkanál tejjel verd fel, majd add a tésztához, és gyúrd simára.
2. Az epret szeld fel 3-4mm vastag lapokra, majd keverd össze 4 evőkanál cukorral és a citromlével. Majd tedd be a hűtőbe pácolódni, legalább 30-45 percre.
3. A nyers tésztát nyújtsd ki 30x20cm-es téglalapra, és vágd fel 6 darab 10x10cm-es kockára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a tésztakockákat, majd kend meg a tetejüket tejjel.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd vedd ki és tedd félre kihűlni.
5. A tejszínt két evőkanál cukorral verd fel kemény habbá. Az omlós tésztalapokat vágd fel keresztben. Az epret csöpögtesd le, közben pedig a tésztalapokat kend meg egy réteg cukros tejszínnel. Erre helyezd az epret, majd az omlós tészta másik felét, erre megint tejszín, majd végezetül pár szem eper kerüljön.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK