Hozzávalók:
(16 adag)
180g háztartási keksz morzsa
6 ív fehér zselatin
500g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
4ek cukor
4ek tej
500g eper
2 csomag habfix
1 csomag vaníliás cukor
600ml tejszín
1tk porcukor
1. Ha van szív alakú tortaformád, az a legjobb választás, ellenben nélküle is megoldhatod a feladatot: csak ki kell vágnod papírból a szív alakot. Erre tedd rá a szétmorzsolt háztartási keksz felét.
2. A zselatint áztasd be hideg vízbe a csomagolásán leírtak szerint. Keverd össze a túrót a cukorral. Melegítsd meg a tejet és tedd félre a tűzhelyről. Ha langyosra hűlt, tedd bele a zselatint, és várd meg míg feloldódik benne. Először 5ek túrót keverj a zselatinos tejhez, majd add hozzá a maradékot is. Nagyjából 15 perc kell a túró zselésítéséhez.
3. Moss meg 300g epret, és pucold meg, majd vágd apró kockákra. Keverd össze a habfixet, a vaníliáscukrot és 500ml tejszínt.
4. Gondosan keverd össze a zselésített túróval az epres keveréket. A megmaradt tejszínt verd fel kemény habbá.
5. Az első réteg szívkekszre tegyed a túrós-epres masszádból, majd szórd rá – szépen elegyengetve – a második réteg morzsolt kekszet. Díszítsd a maradék eperrel és a felvert tejszínhabbal, végül szórj a tetejére porcukrot. Legalább öt órára tedd be a hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK