10 dkg krémsajt
1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 gerezd aprított fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál tárkonyecet vagy fehérborecet
15-20 dkg márványsajt
2 evőkanál majonéz
Frissen őrölt bors
Tipp: ha nem szereted a kéksajtot, használhatsz helyette ugyanilyen mennyiségben parmezánt is.
Tegyed bele egy konyhai robotgépbe a krémsajtot, petrezselymet, fokhagymát, citromlevet és ecetet, keverd vele addig, míg egész sima nem lesz – közben az edény oldaláról 1-2 kapard vissza a tálba a krémet. Ezután add hozzá a márványsajtot, majonézt és borsot. Ekkor már egyáltalán nem kell simaságra törekedned, elég, ha egyenletesen eloszlik a masszában a kék sajt. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy-két evőkanál tiszta vizet.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK