1 liter tejszín
40dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Befőtt vagy aszalt gyümölcs
1kg nagyon apróra vagdalt, sokféle friss gyümölcs
A díszítéshez:
Felvert tejszínhab
Csokoládé- vagy gyümölcsöntet
Cukor- vagy csokoládédara tetszés szerint
1. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, és még egyszer felverjük. Óvatosan a habba forgatjuk az apróra vagdalt gyümölcsöket.
2. Egy nagyobb gyümölcskenyér-formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a folpack kétoldalt jól kilógjon belőle, és belekanalazzuk a gyümölcsös tejszínt, a kilógó fóliát ráhajtjuk, majd legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük.
3. Amikor kivesszük a mélyhűtőből, lehúzzuk róla a fóliát, szeletekre vágva, tejszínhab-rózsákkal, tetszés szerinti öntettel, csoki forgácsokkal díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK