Fahéjkrém:
1 rúd vanília
200 ml sürített tej
400 ml tejszín
3 egész fahéj
Só
4 ív fehér zselatin
5 tojássárgája
60 g cukor
2 teáskanál konyak
2 teáskanál őrölt fahéj
80 g jó minőségű étcsokoládé
Vörösboros szilva:
400 g szilva
50 g cukor
200 ml vörösbor
1 darab egész fahéj
1 darab egész szegfűszeg
Vaníliás puding por
1. A fahéjas krémhez vágd félbe a vanília rudat és kapard ki belőle a magokat. A sűrített tejet, 200ml tejszínt a vanília magokkal együtt kezd el lassan főzni, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd alacsony hőfokon 5 percig.
2. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A tojássárgáját a cukrot, a konyakot és az őrölt fahéjat habosra verd fel gőz fölött. Míg forró, tedd bele a kicsavart zselatinlapokat, és keverd tovább, míg homogénné nem válik.
3. A csokoládét vágd durva csíkokra, és a felét add a megmaradt tejszínhez és keverd jól el. Majd add a zselatinos krémhez és keverd tovább.
4. A szilvákat magozd ki és negyedeld. Egy fazékban a cukrot karamellizáld a vörösborral, és főzd 3-4 percig. A szilvákat, a fahéjat és a szegfűszeget is add hozzá és főzd tovább. A pudingport kevés vízzel keverd el csomómentesre és engedd fel az előző szilvás keveréket vele, majd főzd tovább állandó kevergetés mellett 4-5 percig.
5. Tálaláskor a korábban elkészített fahéjas krémmel és a maradék csokoládéval hintve szolgáld fel.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK