Több százezer évvel ezelőtt egyik ősapánk valószínűleg a húsdarabját sütögette a tűz felett, és végül földet szórt a parázsra, hogy eloltsa. Könnyen elképzelhető, hogy néhány nappal később visszajött, és megállapította, hogy a parázsból fekete gyöngyök lettek. Amikor aztán rájött, hogy ezeket a göröngyöket újra meg tudja gyújtani, örökre megváltoztatta a szabadban sütés módját.
Ma ezeket a fekete rögöket faszénnek nevezzük. A grillezésnél a faszénnek jelentős előnyei vannak a fahasábokkal szemben. Nemcsak forróbban ég és kevesebb a füstje, mint a fának, hanem egyenletesebben is ég, ami mind az ősapák, mind a modern kerti grillezők előtt soha nem sejtett lehetőségeket tár fel.
Csirkenyárs mogyorómártással » | |
Csirketortilla tomatillosalsával » | |
Tequilában pácolt csirkecomb » | |
Grillezett sertésoldalas » | |
Roston sült ponty fűszervajjal » |
1. Az ősi elégedettség, amellyel életünket készítjük pattogó lángok és izzó szén felett, úgy tűnik, bele van kódolva az emberi DNS-be. A nyílt tűz nyilvánvalóan összeköt bennünket az ősök nemzedékeivel egészen a civilizáció kezdetéig.
2. Minden tűz olyan, mint egy hópehely egyszeri, és vonzereje nem utolsósorban abban a kihívásban rejlik, hogyan reagáljunk különleges égésmódjára. Megelégedettségünk egy része ott keresendő, ahogy a tűzhöz igazítjuk saját grillezési technikánkat.
3. Az izzó faszénparázson készülő ételek aromája semmivel sem hasonlítható össze. Az ehhez használt faszén fajtája legalább annyira befolyásolja az étel ízét, mint a fűszerek vagy a mártások.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK