Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fehér csokoládés trüffel

Szerző:
Szabó Anna
Ezek a csábítóan krémes nyalánkságok azoknak a véleményét is megváltoztatják, akik amúgy nem kedvelik a fehér csokoládét. Illatozó vaníliával még tökéletesebbé teheted az ízhatást, ami kiemeli a csoki aromáját.


A selymesen olvadó édesség mindenkit levesz a lábáról. Kipróbálhatod más ízesítéssel is, egyszerűen nem lehet elrontani, remekül illik hozzá például bármilyen krémes likőr vagy a feketekávé.

Hozzávalók:

12-14 darabhoz
250g fehér csokoládé, összetörve vagy csokoládépasztilla
6ek vaj
80ml sűrű tejszín
1tk vaníliaaroma (vagy helyette kávé-, menta-, fahéj, narancsaroma, krémlikőr)
Porcukor a tetejére (vagy helyette kókuszreszelék, darált dió, cukrozatlan kakaópor)

Elkészítése:

1. Tegyed a fehér csokoládédarabokat egy hőálló üvegtálba.

2. A vajat és a tejszínt melegítsd össze egy serpenyőben, de csak közepes hőmérsékleten. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Keverj hozzá vaníliaaromát (vagy tetszés szerinti ízesítőt).

3. Öntsd a keveréket a csokoládéra és hagyd állni néhány percig, amíg a forró folyadék felolvasztja a darabokat. Keverd össze alaposan, hogy a csoki tökéletesen elolvadjon, és sűrű krémmé váljon.

4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára. Ha gondosan lefeded, a krém akár két héten át eltartható a hűtőben.

5. Teás- vagy evőkanállal vegyél kis gombócokat a krémből – a méretüket tetszés szerint változtathatod.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL