A selymesen olvadó édesség mindenkit levesz a lábáról. Kipróbálhatod más ízesítéssel is, egyszerűen nem lehet elrontani, remekül illik hozzá például bármilyen krémes likőr vagy a feketekávé.
12-14 darabhoz
250g fehér csokoládé, összetörve vagy csokoládépasztilla
6ek vaj
80ml sűrű tejszín
1tk vaníliaaroma (vagy helyette kávé-, menta-, fahéj, narancsaroma, krémlikőr)
Porcukor a tetejére (vagy helyette kókuszreszelék, darált dió, cukrozatlan kakaópor)
1. Tegyed a fehér csokoládédarabokat egy hőálló üvegtálba.
2. A vajat és a tejszínt melegítsd össze egy serpenyőben, de csak közepes hőmérsékleten. Amint gyöngyözni kezd, húzd le a tűzhelyről. Keverj hozzá vaníliaaromát (vagy tetszés szerinti ízesítőt).
3. Öntsd a keveréket a csokoládéra és hagyd állni néhány percig, amíg a forró folyadék felolvasztja a darabokat. Keverd össze alaposan, hogy a csoki tökéletesen elolvadjon, és sűrű krémmé váljon.
4. Tegyed a krémet a hűtőszekrénybe, legalább négy órára. Ha gondosan lefeded, a krém akár két héten át eltartható a hűtőben.
5. Teás- vagy evőkanállal vegyél kis gombócokat a krémből – a méretüket tetszés szerint változtathatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK