A mexikói konyha néhány egyszerű dolgot variál, hihetetlen fantáziával. A legtöbb étel alapja a kukoricalisztből készült lapos lepény, a tortilla, amit aztán különböző húsos-zöldséges töltelékkel turbóznak fel, míg végül hamisítatlan taco nem lesz belőle. Ha a töltött tortillákat tepsibe rakják, majd szósszal és sajttal leöntve átforrósítják, azt már enchiladának nevezik. Persze ott van még, a nálunk ebben a hónapban még nehezen kivitelezhető tamales, mely egyszerű gőzölt kukoricalepényt takar banánlevélbe göngyölve.
Csirkés enchilada » | |
Tradiconális mexikói édesség naranccsal és lime-mal » | |
Halas taco » | |
Grillezett marhahúsos fajitas » | |
Sült bab » | |
Guacamole » | |
Chili con carne » | |
Empanadas con huevos - Tojásos párnák » |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK