A fogyókúrázók nem biztos, hogy értékelni fogják a receptjeinket, de kissé lebutított változataival, valószínűleg már ők is jóllaknak. Salátakalandra fel, kattints a neked tetsző recept képére!
***
***
Paprikasaláta grillezett csirkemellel »
***
Tonhalsaláta sült paradicsommal és rukkolával »
***
***
Meleg kecskesajtos parajsaláta »
***
Burgonyás-kolbászos rukkolasaláta »
***
***
Padlizsánsaláta gránátalmamaggal, zöldfűszerekkel és fetával »
***
Tipp: Kedvelt ötletek
Finomabbnál finomabb öntetek százait ismerjük, nem könnyű közülük választani, hiszen nagyban befolyásolják a saláta karakterét. Lehetnek könnyűek és étvágygerjesztőek, dúsak és édesek, frissek és gyümölcsösek, vagy éppen fanyarak és csípősek. Az alábbiakban ismertetett klasszikus öntetek nagyszerűek az egyszerű leveles salátákra éppúgy, mint az összetettebb tésztából, hüvelyesekből, gabonafélékből és zöldségekből készültekre.
Ázsiai öntet
Összekeverünk 1,5dl rizsborecetet, 2 evőkanál cukorral, fél kimagozott és aprított piros csilipaprikával és 1 evőkanál apróra vágott friss korianderrel. Ízlés szerint thai halmártással fűszerezzük. A készítés másik módja, ha a hozzávalókat egy csavaros tetejű üvegbe töltjük, és összerázzuk.
Balzsamecetes öntet
Összekeverünk 2 evőkanál balzsamecetet 4 evőkanál olívaolajjal, sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Készíthetjük úgy is, hogy az alapanyagokat egy csavaros tetejű üvegbe öntjük, és összerázzuk.
Kéksajtos öntet
Turmixgépben vagy merülőmixerrel krémesre keverünk 1dl majonézt, 1dl tejfölt, 8 dkg összemorzsolt kéksajtot és 1,5 kiskanál fehérborecetet, közben őrölt fekete borssal ízesítjük.
Cézára-saláta-öntet
Összekeverünk 1dl majonézt 1 evőkanál dijoni mustárral, 1 szelet összemorzsolt ajókával, fél gerezd zúzott fokhagymával, 1,5 evőkanál olívaolajjal és fél evőkanál fehérborecettel.
Mézes-mustáros öntet
Összekeverünk 1 evőkanál dijoni mustárt 1 evőkanál mézzel, fél gerezd zúzott fokhagymával, 2 evőkanál almaborecettel, 5 evőkanál repceolajjal és őrölt fekete borssal (vagy egy csavaros tetejű üvegben összerázzuk).
Egyszerű francia öntet
Összekeverünk 2 evőkanál fehérborecetet 1-1 csipetnyi cukorral és sóval, őrölt fekete borssal, és 5 evőkanál olívaolajjal (vagy egy csavaros tetejű üvegben összerázzuk).
Szárított paradicsom-öntet
Két, olívaolajban eltett, apróra vágott szárított paradicsomot 2 evőkanál vörösborecettel, 1-1 csipetnyi cukorral és sóval, őrölt fekete borssal, valamint a szárított paradicsom olajából 5 evőkanálnyival összekeverünk (vagy egy csavaros tetejű üvegben összerázzuk).
Ezersziget öntet
Összekeverünk 1dl majonézt 1 evőkanál ketchuppal, egy löttyintésnyi Worcestershire-mártással, 1 evőkanál finomra aprított petrezselyemmel, 1 evőkanál apróra vágott metélőhagymával és őrölt fekete borssal ízesítjük.
Forrás: Susannah Blake: 500 saláta, GABO Kiadó.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK