40g fokhagymagerezd
Fél dl sovány tejszín
2dl sovány tej
1 egész tojás + 2 tojássárgája
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
A petrezselyemkrémhez
200g petrezselyemzöld
1,5dl sovány tej
1ek tejpor
1. A petrezselymet megmossuk, szárát levágjuk. 2 percre enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, kivesszük, hideg vízbe mártjuk. Konyharuhán vagy papírtörlőn megszárítjuk.
2. A megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, kiszedjük a csírákat. A gerezdeket 2 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. Még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Az ezután durvára zúzott gerezdeket 2-3 percig mixeljük a tejszínnel és a tejjel. Hozzáadjuk a felvert egész tojást és a két tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 150C-ra (5. fokozat). A fokhagymakrémet elosztjuk 4 kicsi, enyhén kiolajozott sütőformába, majd betesszük egy vízzel félig megtöltött sütőtálba. Kb. 40 percig sütjük, amíg a hab megszilárdul.
4. Elkészítjük a petrezselyemkrémet. Felforraljuk a tejet, beletesszük a petrezselymet, és 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejport, és 2-3 percig keverjük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Sózzuk és borsozzuk.
5. A fokhagymahabot kiborítjuk a formákból, a petrezselyemkrémmel melegen tálaljuk előételként.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK