40g fokhagymagerezd
Fél dl sovány tejszín
2dl sovány tej
1 egész tojás + 2 tojássárgája
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
A petrezselyemkrémhez
200g petrezselyemzöld
1,5dl sovány tej
1ek tejpor
1. A petrezselymet megmossuk, szárát levágjuk. 2 percre enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, kivesszük, hideg vízbe mártjuk. Konyharuhán vagy papírtörlőn megszárítjuk.
2. A megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, kiszedjük a csírákat. A gerezdeket 2 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. Még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Az ezután durvára zúzott gerezdeket 2-3 percig mixeljük a tejszínnel és a tejjel. Hozzáadjuk a felvert egész tojást és a két tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 150C-ra (5. fokozat). A fokhagymakrémet elosztjuk 4 kicsi, enyhén kiolajozott sütőformába, majd betesszük egy vízzel félig megtöltött sütőtálba. Kb. 40 percig sütjük, amíg a hab megszilárdul.
4. Elkészítjük a petrezselyemkrémet. Felforraljuk a tejet, beletesszük a petrezselymet, és 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejport, és 2-3 percig keverjük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Sózzuk és borsozzuk.
5. A fokhagymahabot kiborítjuk a formákból, a petrezselyemkrémmel melegen tálaljuk előételként.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK