60 g fokhagymagerezd
1 ek olíva- vagy földimogyoró-olaj
1 l csirkealaplé
4 vékony szelet házikenyér
2 tojás
1 ek almaecet
Só és őrölt bors
A megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdből kiszedjük a csírákat. Késsel vagy fokhagymapréssel durvára törjük. A felhevített olajban 5 percig pirítjuk folyamatosan keverve.
Ráöntjük a csirkealaplevet, sózzuk és borsozzuk (csak enyhén, mert a leves már ízesített), és nagy lángon felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, lefedjük, kis lángon 30 percig főzzük. Közben a sütőben (vagy kenyérpirítóban) megpirítjuk, majd 4 mélytányérba tesszük a kenyérszeleteket.
Szétválasztjuk a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját elkeverjük az ecettel.
Folyamatosan keverve a levesbe öntjük a tojásfehérjét. Egy merőkanálnyi levest a tojássárgájához keverünk, majd ezt a keveréket beleöntjük a levesbe, és néhány percig mérsékelt tűzön melegítjük. Amikor forrni kezd, elzárjuk a lángot.
A még forró fokhagymakrémlevest a pirított kenyérszeletekre öntjük, azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK