600g friss vargánya
6dl csirkealaplé
3 ek sovány tejpor
300g friss vagy fagyasztott, tisztított gesztenye
30g dióbél (elhagyható)
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
1 ek apróra vágott turbolya
4 kk dióolaj (elhagyható)
Só és őrölt bors
1. A csirkealaplevet és a tejet összeöntve, folyamatosan keverve felforraljuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk gyöngyözni 25 percig. Enyhén megpirítjuk a dióbelet egy tapadásmentes serpenyőben.
2. A vargányát megtisztítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. A hagymát 5 percig kis lángon fonnyasztjuk napraforgóolajban, majd feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a vargányát. Folyamatosan keverve 2-3 percig sütjük, míg megpuhul.
3. Félreteszünk 2-3 szem megfőtt gesztenyét. A többit nagy darabokra vágjuk, a csirkealaplével és a vargánya felével összemixeljük, amíg habos krémet kapunk. Fűszerezzük szükség szerint.
4. A krémet előmelegített tálakba töltjük, és elosztjuk rajtuk a maradék vargányaszeleteket és gesztenyedarabokat. Megszórjuk apróra vágott dióval, turbolyával és dióolajjal. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK