10 g szezámmag
3 db paradicsom
1 db zöldpaprika
200 g uborka
1 fej vöröshagyma
2 csipet bazsalikom
3-4 evőkanál borecet
7-8 evőkanál olívaolaj
Só, bors
4 szelet ciabatta
A szezámmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben. Közben a paradicsomot, a paprikát és az uborkát vágd durva kockákra. A vöröshagymát vágd csíkokra. Keverd össze az előbb felszelt hozzávalókat, adj hozzá fehérborecetet, 5-6 evőkanál olívaolajat, sót és borsot.
A ciabattát kicsit locsold meg olívaolajjal (valóban csak pár csepp kell). Majd tedd a sütőbe és pirítsd meg. Tálaláskor a salátára szórj szezámmagot és adj hozzá kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK