A fáradt hétköznapok leszívják teljesen az energiánkat, kinek lenne kedve a tűzhely mellett ácsorogva tölteni az estéket. Helyette regenerálódjunk, pihenjünk, hogy a másnapi megpróbáltatások ne legyenek annyira megterhelők számunkra. Nézzünk egy jó filmet, gyújtsunk illatos gyertyákat, és természetesen fogyasszuk el az egyszerűen elkészíthető nem időigényes finom vacsorát…
A krumpli mindig megtalálható éléskamránkban. Hétvégi ebédhez vesszük az elmaradhatatlan körethez. Jöjjön most egy krumplis finomság, amely gyorsan ott terem az asztalunkon.
1.) Közepes nagyságú krumplikat váltott vízben jól mossunk meg, lehetőleg egy olyan dörzsi szivaccsal, amit nem sajnálunk. Alaposan dörzsöljük meg, hogy ne maradjon homokos, földes.
2.) A sütőt közben melegítsük elő, majd a krumplikat tegyük a sütő aljára.
20 perc elteltével szúrjunk egy éles kést a krumplikba, hogy mennyire puhultak meg. Ha nem szeretnénk, hogy ropogósabb-szárazabb legyen a krumpli, akkor amint elég puhának találjuk, zárjuk is el a sütőt. Hagyjuk bent,
ne vegyük ki fogyasztásig, addig is melegen tartjuk.
3.) Készítsük el a hozzá való mártást, amely csirkemell sonkából, tejszínből, kevés vajból vagy margarinból, hámozott paradicsomból, (nem baj, ha a paradicsom kissé puha, több napos, érettebb) só, őrölt fehérbors
hozzáadásával készül.
- Személyenként 4 közepes krumpli
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb darab paradicsom
- Fél liter tejszín
- 1 csomag csirkemell sonka
- só, őrölt fehérbors ízlés szerint
4.) A sonkát vágjuk csíkokra, majd adjuk az olvasztott vajhoz. Abban fonnyasszuk rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a hámozott, apróbb darabokra vágott paradicsomot. Hagyjuk összeérni a sonkát és a paradicsomot. Ne ijedjünk meg, ha sok levet enged, tovább párolva elfő a leve.
Ezek után öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk át a mártásunkat.
Tálalásnál tegyük a mártást a krumpli mellé.
Tipp: Tegyünk vajat vagy margarint a krumpli tetejére, így sokkal finomabb ízhatást érhetünk el.
Fogyasszunk mellé frissen készített teát.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK