25 g vaj
25 g liszt
425 ml fölözött tej
85 g Cheddar sajt, reszelve
Feketebors
225 g kicsi brokkoli rózsák
2x400 g félkész ratatouille*
Lasagne tésztalapok
1. A vajat, a lisztet és a tejet tedd egy serpenyőbe, majd forrald fel, amíg a folyamatos keverés mellett felforr, és ki nem simul. Majd add hozzá a borsot, és a sajt felét.
2. Egy másik serpenyőben kezd el főzni a brokkolit kevés vízzel, majd ha forr a, akkor add hozzá a ratatoillet, majd forrald fel újból és fedd le. Főzd készre ezt a keveréket (kb. 5 percet vesz igénybe). Ha kész öntsd le róla a vizet.
3. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a zöldséges keverékből, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.
4. Végezetül hintsd meg a maradék sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
*ratatouille:
A ratatouille-t szokás francia lecsónak is nevezni. Annak ellenére, hogy sokkal inkább a cukkini és a padlizsán jelenti az alapját, de kétségtelen, van benne paradicsom, paprika és hagyma is. Gyanítható, hogy a francia háztartásokban ez is az ahány ház, annyi recept alapon készül.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK