Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
10 db tojás
200 gramm xilit
300 gramm napraforgóolaj
350 gramm mandulaliszt
12 gramm sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
10 db tojássárgája
200 gramm xilit
4 dl laktózmentes cukrozatlan tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
az angolkrémből 50 grammot használunk fel a töltelékhez, amihez hozzákeverendő:
2 dl Fanta Narancs zero
100 gramm laktózmentes mascarpone
2 dl laktózmentes cukrozatlan tejszínhab
5 gramm zselatin
¼ dl víz
A dekorációhoz:
500 gramm laktózmentes vaj
500 gramm angolkrém
narancssárga ételfesték
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a xilit 1/3-ával.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék xilittel, és mikor már habos, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A száraz anyagokat összemérjük és kicsi adagokban a sárgájás részhez keverjük. Végül a fehérjehabot is - kis részletekben, nagyon óvatosan - hozzáforgatjuk a masszához.
A nyers tésztát muffin sütőformákba adagoljuk, és előmelegített sütőben,165 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük az angolkrémet. Ehhez a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, és gőz fölött főzzük, besűrítjük.
A muffinkrém elkészítéséhez a zselatint a vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. A tejszínt felverjük habbá. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, a zselatint felmelegítjük, hogy felolvadjon, és ezt is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínhabot hozzáforgatjuk a keverékhez.
Míg a muffinok kihűlnek és a krém szilárdul, elkészítjük a díszítőkrémet. Ehhez egy keverőtálba mérjük a hozzávalókat, és kézi robotgéppel magas fokozaton könnyed habosra keverjük.
Miután az aljak kihűltek, egy hegyes késsel kivágjuk a közepüket, és egy kis kúpot vágunk ki belőlük. Ennek a helyére töltjük a krémet egy kiskanállal, végül a tésztakúpokat fordítva ráhelyezzük a krémre.
A díszítőkrémet egy csillagcsöves nyomózsákba szedjük, és függőlegesen tartva a zsákot, a tésztakúp köré nyomjuk.
A Halloweeni Fantás mindenmentes Muffin receptet a Cake Shop Healthy bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK