Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
10 db tojás
200 gramm xilit
300 gramm napraforgóolaj
350 gramm mandulaliszt
12 gramm sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
10 db tojássárgája
200 gramm xilit
4 dl laktózmentes cukrozatlan tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
az angolkrémből 50 grammot használunk fel a töltelékhez, amihez hozzákeverendő:
2 dl Fanta Narancs zero
100 gramm laktózmentes mascarpone
2 dl laktózmentes cukrozatlan tejszínhab
5 gramm zselatin
¼ dl víz
A dekorációhoz:
500 gramm laktózmentes vaj
500 gramm angolkrém
narancssárga ételfesték
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a xilit 1/3-ával.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék xilittel, és mikor már habos, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A száraz anyagokat összemérjük és kicsi adagokban a sárgájás részhez keverjük. Végül a fehérjehabot is - kis részletekben, nagyon óvatosan - hozzáforgatjuk a masszához.
A nyers tésztát muffin sütőformákba adagoljuk, és előmelegített sütőben,165 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük az angolkrémet. Ehhez a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, és gőz fölött főzzük, besűrítjük.
A muffinkrém elkészítéséhez a zselatint a vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon. A tejszínt felverjük habbá. A többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük, a zselatint felmelegítjük, hogy felolvadjon, és ezt is a krémhez adjuk. Végül a felvert tejszínhabot hozzáforgatjuk a keverékhez.
Míg a muffinok kihűlnek és a krém szilárdul, elkészítjük a díszítőkrémet. Ehhez egy keverőtálba mérjük a hozzávalókat, és kézi robotgéppel magas fokozaton könnyed habosra keverjük.
Miután az aljak kihűltek, egy hegyes késsel kivágjuk a közepüket, és egy kis kúpot vágunk ki belőlük. Ennek a helyére töltjük a krémet egy kiskanállal, végül a tésztakúpokat fordítva ráhelyezzük a krémre.
A díszítőkrémet egy csillagcsöves nyomózsákba szedjük, és függőlegesen tartva a zsákot, a tésztakúp köré nyomjuk.
A Halloweeni Fantás mindenmentes Muffin receptet a Cake Shop Healthy bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK