.
Hozzávalók
6 tojássárgája
1 dl tejszín
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 rúd vanília
Elkészítés
A vaníliarúd belsejét kapard ki és a tejjel valamint a tejszínnel együtt forrald fel. A tojássárgákat alaposan elegyítsd össze a cukorral. A felforralt tejet óvatosan keverd a krémbe, majd a tűzre visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd jó sűrűre. Előfordulhat, hogy becsomósodik itt-ott, ebben az esetben szűrőkanálon szűrd át. Ha kihűlt, simítsd egy lapos tálba és mehet is a mélyhűtőbe. 4-5 órán át érdemes hűteni és közben időnként megkeverni.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK