Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házi fagylaltok a forró nyári napokra

Szerző:
Szabó Anna
Vehetünk fagyit a közeli cukrászdában, vagy nassolhatunk jégkrémet is, de a házi jeges finomságnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Vagy mégis? Ha kipróbálod a következő recepteket, akkor nem olyan biztos.

.

 

Vanília fagylalt

Hozzávalók


6 tojássárgája
1 dl tejszín
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 rúd vanília

Elkészítés


A vaníliarúd belsejét kapard ki és a tejjel valamint a tejszínnel együtt forrald fel. A tojássárgákat alaposan elegyítsd össze a cukorral. A felforralt tejet óvatosan keverd a krémbe, majd a tűzre visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzd jó sűrűre. Előfordulhat, hogy becsomósodik itt-ott, ebben az esetben szűrőkanálon szűrd át. Ha kihűlt, simítsd egy lapos tálba és mehet is a mélyhűtőbe. 4-5 órán át érdemes hűteni és közben időnként megkeverni.

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL