Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házi fagylaltok a forró nyári napokra

Szerző:
Szabó Anna
Vehetünk fagyit a közeli cukrászdában, vagy nassolhatunk jégkrémet is, de a házi jeges finomságnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Vagy mégis? Ha kipróbálod a következő recepteket, akkor nem olyan biztos.

.

 

Eper fagylalt

Hozzávalók


20 dkg eper
0,5 l tejszín
3 tojássárgája felverve
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon a legjobb)
1 csipet só

Elkészítés


A cukor felével pürésítsd össze az epret és tedd félre. A tojássárgáját keverd simára a maradék cukorral, a tejjel és a sóval. Tedd fel a tűzre és mérsékelt lángon melegítsd forrásig, ügyelve, hogy ne forrjon. Ezután mehet is egy hideg tálba, és ha már langyosra hűlt, akkor a hűtőbe. 3 óra elteltével add hozzá a vaníliás cukrot és az eperpürét. Simítsd az egészet egy lapos tálba, és tedd a mélyhűtőbe 2 órára, mely idő alatt néhányszor kevergesd át.

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL