.
Hozzávalók
20 dkg eper
0,5 l tejszín
3 tojássárgája felverve
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon a legjobb)
1 csipet só
Elkészítés
A cukor felével pürésítsd össze az epret és tedd félre. A tojássárgáját keverd simára a maradék cukorral, a tejjel és a sóval. Tedd fel a tűzre és mérsékelt lángon melegítsd forrásig, ügyelve, hogy ne forrjon. Ezután mehet is egy hideg tálba, és ha már langyosra hűlt, akkor a hűtőbe. 3 óra elteltével add hozzá a vaníliás cukrot és az eperpürét. Simítsd az egészet egy lapos tálba, és tedd a mélyhűtőbe 2 órára, mely idő alatt néhányszor kevergesd át.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK