.
Hozzávalók
20 dkg eper
0,5 l tejszín
3 tojássárgája felverve
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon a legjobb)
1 csipet só
Elkészítés
A cukor felével pürésítsd össze az epret és tedd félre. A tojássárgáját keverd simára a maradék cukorral, a tejjel és a sóval. Tedd fel a tűzre és mérsékelt lángon melegítsd forrásig, ügyelve, hogy ne forrjon. Ezután mehet is egy hideg tálba, és ha már langyosra hűlt, akkor a hűtőbe. 3 óra elteltével add hozzá a vaníliás cukrot és az eperpürét. Simítsd az egészet egy lapos tálba, és tedd a mélyhűtőbe 2 órára, mely idő alatt néhányszor kevergesd át.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK