A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
Só
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
Szilvalekvár
Vaníliás cukor
Porcukor
1. Egy tálban összedolgozzuk a zsírral, majd beletesszük a sót, cukrot és a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt.
2. A tejföllel együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd hidegre tesszük.
3. A lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzet közepébe vaníliás cukorral összekevert szilvalekvárt teszünk, és feltekerjük kifli formára.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. Melegen vaníliás cukorban meghempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK