40 dkg darált hús
25 dkg füstölt szalonna
2 tojás
Só őrölt bors
irospaprika
A tésztához:
2 tojás
4 közepes burgonya
1 evőkanál libazsír
10 dkg liszt
Só
tojás a kenéshez
A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót. Jól összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp: |
A darált húshoz adhatunk 2 evőkanálnyi paradicsomkonzervet, és ízesíthetjük tetszés szerinti mennyiségű, apróra reszelt zellerrel. |
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK