Reggelire:
Sonkás-gombás melegszendvics
(4 személyre)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál Flora szívbarát majonéz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 teáskanál apróra vágott, friss kapor
- olívaolaj
- 50 dkg gomba, vékonyra szeletelve
- 8 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér
- 24 dkg extra sovány pulykamellsonka
- 4 db, 3 dkg-os alacsony zsírtartalmú Svájci sajt szelet
A sütőt előmelegítjük, majd egy kis tálban összekeverjük a majonézt, mustárt és a kaprot. Egy közepes teflonserpenyőben középerős lángon felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a gombát és 5 percig pároljuk, míg az összes leve elfő. Levesszük a tűzről. 4 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret sütőpapírra vagy alufóliára teszünk. Szelenként megkenjük 1,5 teáskanál majonézes krémmel, ráteszünk 6 dkg sonkát, 1 szelet sajtot és a gombakeverék ¼ részét. Tetejére egy szelet kenyeret teszünk.
A szendvicseket sütőben 1-2 percig sütjük.
Elkészítési idő: 5 perc
Tippünk: Alaposan nézzük meg a megvásárolandó kenyér címkéjét, mert attól függetlenül, hogy barna színű, még nem biztos, hogy valóban teljes kiőrlésű lisztből készült.
Ebédre:
Brokkolikrémleves
(8 személyre)
Hozzávalók:
- 4 csésze brokkoli
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze hagyma, finomra vágva
- 3x4 dl zsírmentes, sótlan tyúkhúsleves
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csésze zsírszegény tejszín
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
Merülőmixerrel vagy turmixgépben turmixoljuk le a brokkolit. Egy nagy edényben középerős lángon forrósítsuk fel az olajat. Adjuk hozzá a leturmixolt brokkolit és a hagymát, majd 3 percig főzzük. Adjuk hozzá a tyúkhúslevest és forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot és lassú tűzön 15 percig főzzük, míg a brokkoli és a hagyma megpuhul. Egy kis tálban habverővel keverjük össze a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Ezt a keveréket adjuk hozzá leveshez és forraljuk fel. Lassú tűzön további 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Vacsora:
Almaszirom
(7 személyre)
Hozzávalók:
- kukoricaolaj
- ¼ csésze barna cukor
- ¼ csésze finomliszt
- ½ csésze zab
- 2 evőkanál szívbarát margarin megolvasztva
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 5 csésze piros alma, hámozva, szeletelve (kb.5 közepes alma)
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy kis tálban tésztát készítünk a barna cukorból, lisztből, zabból, margarinból, fahéjból, szerecsendióból és vaníliaaromából. Az almaszeleteket a tepsi a tepsi aljára terítjük, tetejére öntjük egyenletes vastagságban a tésztát. A tésztát 30 percig sütjük.
Tippünk: Cukormentes vaníliafagylalttal és tejszínhabbal fogyasszuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK