Ínyenc töltött káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésdagadó
- 10 dkg rizs
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 kisebb savanyított káposztafej
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 liter csontlé (abálólé)
- 10 dkg sertés hasaalja szalonna
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
1. A darált dagadót az átválogatott, jól megmosott rizzsel, és a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastag erezetet, és egyenként belegöngyölünk egy kanálnyi mennyiséget a húsmasszából. Ha a káposztalevelek túl nagyok, akkor érdemes több darabra vágni, és úgy betölteni. A megtöltött levelek oldalait benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
2. Egy nagyobb fazék aljára kevés káposztát teszünk, erre helyezzük a töltött káposztaleveleket, majd ráöntünk annyi abálólevet vagy csontlevet, hogy a lé jól ellepje a káposztarolnikat. A tetejére és a rétegek közé is szórjunk őrölt pirospaprikát.
A hasaalja szalonnát rátesszük rétegezett káposzta tetejére. A hasa szalonna nagyon pikáns ízt ad a káposztának.
3. Kb. három órán keresztül főzzük kis lángon a káposztát. Ha elkészült, tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Három és fél óra
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK