Ínyenc töltött káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésdagadó
- 10 dkg rizs
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 kisebb savanyított káposztafej
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 liter csontlé (abálólé)
- 10 dkg sertés hasaalja szalonna
- 3 dl tejföl
Elkészítés:
1. A darált dagadót az átválogatott, jól megmosott rizzsel, és a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a fűszerekkel együtt jól összegyúrjuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastag erezetet, és egyenként belegöngyölünk egy kanálnyi mennyiséget a húsmasszából. Ha a káposztalevelek túl nagyok, akkor érdemes több darabra vágni, és úgy betölteni. A megtöltött levelek oldalait benyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
2. Egy nagyobb fazék aljára kevés káposztát teszünk, erre helyezzük a töltött káposztaleveleket, majd ráöntünk annyi abálólevet vagy csontlevet, hogy a lé jól ellepje a káposztarolnikat. A tetejére és a rétegek közé is szórjunk őrölt pirospaprikát.
A hasaalja szalonnát rátesszük rétegezett káposzta tetejére. A hasa szalonna nagyon pikáns ízt ad a káposztának.
3. Kb. három órán keresztül főzzük kis lángon a káposztát. Ha elkészült, tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Három és fél óra
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK