Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Isteni finom receptek bárányra

Szerző:
Szabó Anna
Régebben a hagyományos húsvéti menü szerves része volt a bárányhús. Ki tudja, milyen oknál fogva, de napjainkban már mostohán bánunk ezzel a húsfélével, és nagyon kevesen készítik és fogyasztják el jóízűen – alkalomtól függetlenül. A következő receptek nem túl bonyolultak, mégis kedvcsinálóan ínycsiklandozóak.


A bárányhús zamatos ízének megőrzése érdekében különösen ajánlott a néhány percig tartó főzés zöldséges és fűszeres lében. Így a hús lassan fog sülni anélkül, hogy elszíneződne vagy, hogy kiszáradna, ami amúgy gyakran megeshet a sütőben történő készítéskor. A rövid ideig tartó főzés (posírozás) ideje a hús adottságaitól függ: minél idősebb a hús, annál hosszabb a főzés ideje. A legjobban főzhető rész a comb, amelynek lágy és sovány húsa kiválóan elkészíthető ezzel a módszerrel. A siker érdekében fontos, hogy a főzőlé forrás közeli állapotban legyen, amikor a húst beletesszük, de soha ne érje el a forráspontot. A főzőlében legyenek különféle zöldségek, amelyeket a hússal együtt kell majd tálalni. 

 

Bárány chilindron módra »

 

 

Fehérboros báránybecsinált párizsi módra »

 

 

Bárány nyárson, ahogy a görög Nauplie-ben készítik »

 

Bárányfilé burgonyával
és tökkrémmel »

 

 

Kísérő mártások
alap báránysültekhez »



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL