A bárányhús zamatos ízének megőrzése érdekében különösen ajánlott a néhány percig tartó főzés zöldséges és fűszeres lében. Így a hús lassan fog sülni anélkül, hogy elszíneződne vagy, hogy kiszáradna, ami amúgy gyakran megeshet a sütőben történő készítéskor. A rövid ideig tartó főzés (posírozás) ideje a hús adottságaitól függ: minél idősebb a hús, annál hosszabb a főzés ideje. A legjobban főzhető rész a comb, amelynek lágy és sovány húsa kiválóan elkészíthető ezzel a módszerrel. A siker érdekében fontos, hogy a főzőlé forrás közeli állapotban legyen, amikor a húst beletesszük, de soha ne érje el a forráspontot. A főzőlében legyenek különféle zöldségek, amelyeket a hússal együtt kell majd tálalni.
|
Bárány chilindron módra » |
|
Fehérboros báránybecsinált párizsi módra » |
|
Bárány nyárson, ahogy a görög Nauplie-ben készítik » |
|
Bárányfilé burgonyával
|
|
Kísérő mártások |
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK