Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ízek a napsütésben: Provence gasztrobája

Szerző:
Szabó Anna
Képzeld el, hogy egy verandán ülsz, arcodat simogatja a nap, érzékeidet felkorbácsolja a kakukkfű, rozmaring és a levendula fűszeres illata. Majd lehűsít egy tenger felől érkező sós fuvallat. Ez Provence, melyből egy kis kóstolót kapsz most tőlünk.

 

A P.A.C.A. nem egy színes folt Dél-Franciaország térképén, hanem a Provence-ot is magában foglaló régió rövidítése. Provence szívében, a szökőkutairól, palotáiról és platánfás korzójáról híres Aix-ben lakott Cézanne, itt található a Vasarely-múzeum és –alapítvány. Talán nem véletlen, hogy annyi ember vágyik vissza évről-évre erre a helyre, ahol tagadhatatlanul az egyik fő vonzerő az ételek változatosságában rejlik. Íme 5+1 ízelítő, melyet Te is könnyedén elkészíthetsz otthonodban:

(Kattints a képekre a receptekhez!)

Vörösboros nyúlpecsenye

***



Citromos borsodó

***



Halleves (bouillabaisse)

***



Fokhagymával, szegfűborssal, köménnyel és kakukkfűvel pácolt bárányborda
 

***


Levendulás sárgabarackbatyuk

 ***


Provence-i muffin


 

***



 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL