32 csokoládésostya (+1 díszítéshez)
¼ csésze porcukor
2 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál sovány tej
1 teáskanánl vaj
3 csésze málna (ha fagyasztott, előtte olvaszd ki)
2 evőkanál citromlé
¼ teáskanál só
2 nagy tojásfehérje
½ csésze kristálycukor
½ teáskanál tejszín
Melegítsd elő a sütőt 175 ºC-ra. Lisztezz ki egy pitesütőt.
Az ostyát, a porcukrot, az olajat, a tejet és a vajat egy konyhai robotgéppel keverd simára. Egyenletesen oszlasd el a pitesütő aljába. Süsd 12 percen keresztül, majd tedd félre hűlni.
Pépesítsd a málnát, a citromlevet és a sót egy turmixgépen – egészen simára. Nyomkodd át egy szitán spatula segítségével, hogy egészen sima krémet kapj.
Forró víz fölött egy edényben dolgozd össze a tojásfehérjét a kristálycukorral és a tejszínnel közepes fokozatú kézirobotgép segítségével. A cél az, hogy fényes legyen a krém. Ha kész vedd le a tűzről, de ne hagyd abba a kevergetést, hanem laza saját kézi kevergetéssel folytasd, míg ki nem hűl.
A málnapürét keverd az előbb elkészített krémhez, míg teljesen egységes állagú nem lesz. Öntsd ezt a krémet a tésztára. Tedd a mélyhűtőbe, és hagyd legalább 6 órán keresztül pihenni, míg meg nem szilárdul. Mielőtt szeletelnéd, szobahőmérsékleten fel kell engednie, ami majd legalább 10 percet vesz igénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK