Diós csillagok (45 db)
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 17 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy vaj
- 6 dkg kristálycukor vagy porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál mandulalikőr
- 1,5 teáskanál fahéj
- késhegynyi szegfűbors, ánizs és koriander
Az öntet hozzávalói:
- 7 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
A máz hozzávalói:
- 2 citrom
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál olaj
1. A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban jól keverjük össze, és pihentessük két órát hűtőszekrényben. A nyújtódeszkára terítsünk fóliát, majd vékonyra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassunk belőle csillagokat vagy más karácsonyi mintákat. Sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe tegyük a formákat.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 percig süssük.
2. A máz elkészítése
A porcukrot keverjük össze a citromlével, és kenjük a kihűlt csillagokra. Kristálycukorból készítsünk karamellt, majd keverjük hozzá a citrom héját. Olajjal megkent sütőpapíron hűtsük ki a karamellt, majd osszuk szét a süteményen.
Kókuszos karikák (40 db)
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál citromlé
- csipetnyi só
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét a citromlével és a sóval verjük kemény habbá.
A cukrot és a fahéjat óvatosan keverjük hozzá a habhoz. A kókuszreszeléket egy serpenyőben pirítsuk meg, és szintén keverjük a habhoz. Az elkészült krémet töltsük egy habzsákba, és nyomjunk kisebb karika formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe. A megmaradt kókuszreszeléket hintsük rá a tésztára.
Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-30 percig süssük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK