Tárkonyos-pulykás pite
Elkészítési idő: 50 perc, 4 adag
Hozzávalók:
• főtt (vagy sült) pulyka vagy csirkehús. 400g, apró darabokban
• gomba 100g, negyedelve
• mélyhűtött zöldborsó 100g, kiengedve
• csirke-erőleves, lehet akár kockából is, 300ml
• hagyma 1, felezve, fölszeletelve
• leveles tészta, 1 csomag, úgy kinyújtva és kiszabva, hogy 4 ilyen, fent látható pitének való edényt letakarhassunk vele
• tojás 1, fölütve, majd a kenéshez
• tárkony, kis csomó, a levelei apróra vágva (ha óvatosan bánsz vele, jó a szárított is)
• főzőtejszín (az a sűrű) 150ml
Tennivalók:
Melegítsd elő a sütőt (200C, a légkeverésest 180C-ra). A hagymát meg a gombát párold meg egy kis vajon, míg meg nem puhulnak, add hozzá a többi hozzávalót, forrald meg és fűszerezd. Oszd szét négy pités tálba, takard le levelestészta-karikákkal, és kend be tojással. Körülbelül 20-25 percig kell sütni, míg aranybarna nem lesz.
Spenót, fenyőmag és feta
Elkészítési idő: 45 perc, négy adag
Hozzávalók:
• leveles tészta, egy csomag négybe vágva
• Balzsamecet 2 evőkanállal
• fetasajt 100g, összemorzsolva
• fenyőmag egy maréknyi
• friss spenót 200g, egy kis vajon megfuttatva, aztán a fölösleges levét öntsük ki
• hagyma 1, szeletelve, vajon megfuttatva
• tojássárgája 1, fölverve a bekenéshez
Tennivalók:
Melegítsük elő a sütőt (200C-ra, a légkeverésest 180C-ra). Keverjük össze a spenótot, fenyőmagot, hagymát, balzsamecetet, és fűszerezzük. Rakjuk a tészta-kockákat egy sütőlemezre, hajtsuk föl a peremét, kb. egy centire a szélétől, és kenjük be a tojássárgájával. Osszuk el a spenótos keveréket meg a fetát egyenletesen a négy „keretbe”. 20-25 percig kell sütni, míg föl nem emelkedik, és aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK