Hozzávalók:
Friss, fölaprított petrezselyem 50 ml
Méz 30 ml
Szójaszósz 30 ml
Fokhagymagerezd, átpréselve 2 db
Friss, hámozott, lereszelt gyömbér 5 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Szűzpecsenye, 6 mm széles karikákra vágva 340 g
Olaj a sütéshez 15 ml
Friss, vegyes zöldsaláta 1 l
Kígyóuborka fölszeletelve 250 ml
Újhagyma, vékonyra karikázva 250 ml
Retek, fölszeletelve 250 ml
Vizigesztenye-konzerv, leöntve 227 ml
A dresszinghez:
Olaj a sütéshez 60 ml
Fehér ecet 30 ml
Cukor 2 ml
Öröltbors 2 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Só egy csipet
Az első hat hozzávalót keverd össze egy közepes tálban. És add hozzá a szűzpecsenyét. Addig kevergesd, amíg a húsdarabkákat nem fedi be rendesen. Forrósíts fel egy wokot, vagy nagyobb serpenyőt, közepes tűzön, de nagyon forróra. Tedd bele az olajat és a sertéshúsos keveréket. Kevergetve süsd 3-5 percig, amikor a hús már nem rózsaszín, és a leve is elforrt. Aztán vedd le a tűzről.
A következő öt hozzávalót egy nagy salátástálba keverd össze.
A dresszing: A hozzá való első hatot egy jól záródó üvegbe öntsd bele. Rázd össze jól. Aztán öntsd a salátára. Jöhet a tetejére a szűzpecsenye.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK