Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kolbászos burgonyaleves

Szerző:
Szabó Anna
Készíts laktató,kolbászos, szívbarát burgonyalevest. Minimális zsírtartalma miatt kimondottan ajánlott érrendszeri betegségben szenvedőknek. Nem kell lemondanod a finom falatokról!

 

Kolbászos burgonyaleves (8 személyre)

Hozzávalók:
- étolaj
- 2 csésze sovány , füstölt pulykakolbász (karikára vágott)
- 1,5 csésze vöröshagyma (finomra aprított)
- ½ csésze zeller (kockára vágott)
- ½ csésze sárgarépa (kockára vágott)
- 2 evőkanál liszt
- 3 x 4 deci zsírmentes tyúkhúsleves
- 4 közepes burgonya (kockára vágva)
- ½ teáskanál szárított zsálya
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1 csésze zsírszegény tejföl

Elkészítése:
Egy nagy leveses fazékba beleöntjük az olajat és a karikára vágott kolbászt megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd további 5-7 percig pirítsuk együtt a zöldségeket, míg a karotin ki nem sül belőlük és szép sárga nem lesz az olaj. Szórjuk meg a liszttel, 2 percig enyhén pirítsuk össze, majd öntsük a tyúkhúslevest és a burgonyát hozzá. Fűszerezzük zsályával, fekete borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. (kb. 20 perc) Végül keverjük hozzá a tejfölt, tálalás előtt szedjük ki a babérlevelet a levesből.

 

 

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL