Helyszín: |
Szeptember 23. és 27. között a Thai Nagykövetség szervezésében a Sofitel Budapest éttermében, a Paris Budapest Restaurant étteremben egy teljes héten át Thaiföldé lesz a főszerep. A Thai Hét menüjének fogásait két thai mesterszakács, Chayanit Prampate és Chutimonporn Tubtimkhew készíti el, akik eredeti thai receptek alapján készült ételekkel kedveskednek vendégeinknek. Érdemes megkóstolni a thai gasztronómia legízletesebb fogásait!
A thai konyha öt alapvető fűszerezésről ismert, ezek pedig a fűszeres, savanyú, édes, sós és keserű ízek. Más szemlélet szerint az ételek az ország négy fő terültével vannak összhangban: északi, északkeleti, középső és déli. Nem számít, melyik besorolást követjük, a thai ételek számos nyugati országban igen népszerűek. A rizs a thai konyha állandó alkotóeleme - a kitűnő, édes illatú jázmin rizs a thai történelemmel egyidős. Emellett a tészták is népszerűek, de ezeket általában egytálételként fogyasztják.
Ételeiket gazdag, ízes fűszerekkel még pikánsabbá varázsolják - ez szárított chili darabkáktól kezdve a rizsecetben érlelt chili borson keresztül a fűszeres chili szószig minden lehet. Az alapanyag, ami Thaiföld összes régiójának majdnem minden ételében megtalálható, a nam pla, egy nagyon aromás és karakteres ízű halszósz, de a rákszósz és a sós darált rák is széles körben elterjedtek. A középső és déli területeken olyan fűszerleveleket használnak, melyek csak nagyon ritkán találhatóak meg nyugaton, mint például a kaffir lime levél, az indiai tamarindusfa gyökere, a pálma- és kókuszcukor, a lime leve, vagy a kókusztej.
Még több információért katt ide! >>
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK