Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kóstolj bele Thaiföldbe!

Szerző:
Szabó Anna
Thai gasztronómiai hét a thai nagykövetség szervezésében. Garantáltan a tányérdba varázsolák Thaiföld legjavát!

 

Helyszín:
Sofitel Budapest Chain Bridge
Időpont:
2009. szeptember 23-27.

Hófehér homokkal borított tengerpartok, a kristálytiszta óceán vize, apró kis szigetek, egzotikus növény és állatvilág, fantasztikus szórakozási lehetőségek, bámulatos építmények… Ilyen és más, szebbnél-szebb dolgok jutnak eszünkbe, ha Thaiföldre gondolunk. De nem csak ezeket érdemes megcsodálnod. Érdemes a thai konyhaművészetet is felfedezned!

Szeptember 23. és 27. között a Thai Nagykövetség szervezésében a Sofitel Budapest éttermében, a Paris Budapest Restaurant étteremben egy teljes héten át Thaiföldé lesz a főszerep. A Thai Hét menüjének fogásait két thai mesterszakács, Chayanit Prampate és Chutimonporn Tubtimkhew készíti el, akik eredeti thai receptek alapján készült ételekkel kedveskednek vendégeinknek. Érdemes megkóstolni a thai gasztronómia legízletesebb fogásait!

 

 

Röviden a thai konyháról

A thai konyha öt alapvető fűszerezésről ismert, ezek pedig a fűszeres, savanyú, édes, sós és keserű ízek. Más szemlélet szerint az ételek az ország négy fő terültével vannak összhangban: északi, északkeleti, középső és déli. Nem számít, melyik besorolást követjük, a thai ételek számos nyugati országban igen népszerűek. A rizs a thai konyha állandó alkotóeleme - a kitűnő, édes illatú jázmin rizs a thai történelemmel egyidős. Emellett a tészták is népszerűek, de ezeket általában egytálételként fogyasztják.

 

Ételeiket gazdag, ízes fűszerekkel még pikánsabbá varázsolják - ez szárított chili darabkáktól kezdve a rizsecetben érlelt chili borson keresztül a fűszeres chili szószig minden lehet. Az alapanyag, ami Thaiföld összes régiójának majdnem minden ételében megtalálható, a nam pla, egy nagyon aromás és karakteres ízű halszósz, de a rákszósz és a sós darált rák is széles körben elterjedtek. A középső és déli területeken olyan fűszerleveleket használnak, melyek csak nagyon ritkán találhatóak meg nyugaton, mint például a kaffir lime levél, az indiai tamarindusfa gyökere, a pálma- és kókuszcukor, a lime leve, vagy a kókusztej.

Még több információért katt ide! >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL