.
Nagyanyó karfiolos krumplilevese
Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 db közepes krumpli
1 pár virsli (a füstölt a legjobb)
1 csokor petrezselyem
1 pohár tejföl
pirosarany, esetleg pirospaprika
ételízesítő
bors
olaj
Elkészítés
A karfiolt szedd szét rózsáira, a krumplit hámozd meg és vágd apró kockákra, majd dobd fel őket főni egy fazék vízbe. Adj hozzá egy is ételízesítőt.
Mikor a karfiol már puha, de nem főtt szét, végy ki belőle egy keveset, ez majd levesbetétként fog szolgálni, a maradék pedig hadd főjön puhára. Ha kész, szűrd le, majd kevés főzőlével és piros arannyal dúsított tejföllel turmixold össze. Óvatosan öntsd vissza a főzőlébe és keverd el. Ezután jöhetnek a félretett karfiolrózsák, egy kis bors és tejföl.
Virslit is adhatsz hozzá, melyet előzőleg piríts meg egy kevés olajon. Hagyd, hogy rottyanjon még egyet és már kész is.
Ha kiadósabbra szeretnéd, tégy hozzá még zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, ahogy tetszik.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK