.
Rakott krumpli
Hozzávalók
80 dkg krumpli
9 db tojás
másfél szál parasztkolbász
bacon
egy nagy pohár tejföl
ételízesítő
olaj
Elkészítés
Készíts héjában főtt krumplit, majd ha kicsit kihűlt, hámozd meg és karikázd fel. A főtt tojásokat is szeld fel vékony karikákra a kolbásszal együtt.
Most pedig jön a rétegezés kiolajozott tepsibe vagy jénaiba téve a következő sorrendben: krumpli, kevés ételízesítő, tojás, tejföl, kolbász, majd megint krumpli következik egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kerülhet bacon vagy sajt is, tejföllel meglocsolva.
Tipp: sajtot és bacont tehetsz a rétegek közé is, így még dúsabb és laktató ételt tálalhatsz fel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK