Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Krumpli - Ahogy megszoktuk, és ahogyan talán még nem

Szerző:
Szabó Anna
A számtalan módon elkészíthető burgonya a mai összeállítás főszereplője. Ha akarom, lehet belőle karfiolos krumplileves, ahogy annak idején a nagymamám készítette, de ne felejtsük ki a sorból a népszerű rakott krumplit; az egyszerű nagyszerű lapcsánkát, mely többek közöttt tócsni néven is ismert; és a krumplis pogácsát sem.

 

.

 

 

Lapcsánka (tócsni)


Hozzávalók

4-5 db nagyobb krumpli
1 tojás
annyi liszt, hogy sűrű masszát kapjunk
4-5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés

Reszeld le a krumplit és a fokhagymát, majd add hozzá a tojást és a lisztet. Ízesítsd, keverd el alaposan és egy kanál segítségével szaggasd forró olajba. Lapítsd el a darabokat, majd mindkét oldalát süsd szép pirosra, ropogósra.

gasztro gasztronómia konyhafortélyok krumpli
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL